5 slimme hacks om je kantoor koel te houden zonder airco

De werkplek verkoelen tijdens de zomer is een uitdaging voor veel bedrijven. Airconditioning is zeker een effectieve manier om ruimtes te verkoelen, maar vraagt ieder jaar een grote investering. Daarom is het interessant om alternatieve manieren te zoeken om de werkplek en vergaderruimtes te verfrissen, zoals de materiaalkeuze van je (tweedehands) kantoormeubelen en het creëren van schaduwrijke plaatsen.

5 slimme hacks om je kantoor koel te houden zonder airco
NAO 4

1. Mesh-bureaustoelen voor verkoeling en een ergonomische houding

Laten we beginnen met een eenvoudige maar effectieve manier om je werkplek koeler te maken: mesh bureaustoelen. Als je ooit al in een leren stoel hebt gezeten tijdens een hittegolf, dan weet je hoe onaangenaam dat kan zijn. Je voelt je al snel klam en ongemakkelijk. Mesh-bureaustoelen daarentegen zijn gemaakt van ademende materialen die de luchtstroom verbeteren en je koel houden.

Bureaustoelen met mesh bieden niet alleen comfort, maar zijn ook ergonomisch ontworpen om je rug goed te ondersteunen. Bij Oka hebben we een ruime selectie van tweedehands mesh-bureaustoelen die perfect zijn voor de zomermaanden. Ze zijn betaalbaar, van hoge kwaliteit, waardoor ze een slimme en langdurige investering zijn voor je kantoor.

NAO (zie foto rechts), SOHO en ALDO zijn slechts enkele modellen van bureaustoelen die je bij Oka kan aankopen.

2. Kies voor kantoormeubelen met lichte kleuren

Een andere eenvoudige manier om je kantoor koeler te houden, is door lichte kleuren te gebruiken. Donkere kleuren absorberen meer warmte, terwijl lichte kleuren net reflecteren. Door te kiezen voor lichte meubels en decoraties, kan je de temperatuur in je kantoor aanzienlijk verlagen.

Het kiezen van lichte kantoormeubelen maakt dus een degelijk verschil. Denk aan witte, lichtgrijze of zelfs pastelkleurige bureaus, stoelen en opbergruimtes. Bij Oka hebben we een breed assortiment aan lichte tweedehands kantoormeubelen die niet alleen praktisch zijn, maar ook stijlvol.

3. Opbergkasten en bureaus van verkoelende materialen

Naast het kiezen van mesh stoelen en lichte kleuren, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de materialen van je kantoormeubilair. Verkoelende materialen zoals bamboe, rotan en lichte houtsoorten absorberen minder warmte dan zware metalen of donkere houtsoorten. Deze materialen helpen de temperatuur in je werkruimte te reguleren en zorgen voor een aangenamere en productievere omgeving.

Postes insonorisés

4. Creëer schaduwrijke werkplekken

Direct zonlicht kan je werkruimte snel opwarmen, dus het is belangrijk om manieren te vinden om dit te verminderen. Goede zonwering is belangrijk, maar wist je dat de indeling van je kantoor ook een rol speelt op de kamertemperatuur? Gebruik bijvoorbeeld schermen en scheidingswanden om schaduw te creëren. Plaats je werkplekken zo dat ze niet direct in het zonlicht staan. Dat kan simpelweg door je bureau te verplaatsen of je computer anders te positioneren.

Bij Oka hebben we een breed scala aan tweedehands scheidingswanden en andere panelen die je kunnen helpen om je kantoorindeling te optimaliseren. Op zoek naar professioneel advies voor een verfrissende kantoorinrichting? Ons team helpt je graag verder.

5. Zorg voor meer groen op de werkvloer!

Planten helpen de lucht te zuiveren, de kamertemperatuur te reguleren en geven een (letterlijk) verfrissende look aan je werkruimtes. Planten zoals sansevieria en ficus zijn niet alleen mooi, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit, creëren een koele omgeving en zijn ook goed voor de gezondheid van je werknemers. Of wat dacht je van een groene wand? De spacial planners bij Oka houden rekening met al je wensen voor je kantoor.


Producten in dit artikel